Grupa turista iz Alžira i Somalije, razgledajući prirodne lepote Bujanovca upala je u nevolje kada se našla u sred vežbe oružanih snaga u Bujanovcu, koja je izvođena bojevom municijom.

U selu levosoje meštani su ih primetili i pozvali policiju. Po izlasku na lice mesta policija je donela zaključak da se radi o ilegalnim migrantima, te ih sve pohapsila. Po njihovom izgledu shvatili su da se radi o afroazijskim migrantima tako da ih nisu ni legitimisali.

Sve vreme nesrećni turisti su mislili da ih policija spašava od nepoznatih napadača, pa je tako jedan od njih, novinar alžirskog lista “El vatan” preneo za alžirske medije vest o ovom događaju. Da je došlo do zabune bilo je jasno tek u Službi za poslove sa strancima Ministrastva bezbednosti, tri dana kasnije kada su turisti isporučeni u Imigracioni centar u Preševu.

Iz Ministrastva bezbednosti su izjavili da turisti ne smeju da saznaju za ovaj nesporazum, kako ne bi bio narušen ugled Bujanovca kao turističke destinacije koju najčešće posećuju turisti sa Bliskog istoka.

Vest je satiričnog karaktera!

Vaša reakcija?

Facebook komentari