Toksini su odgovorni za nepravilno funkcionisanje našeg tela. Neki toksini izazivaju stres, dok drugi mogu uticati i na nastajanje ozbiljnih bolesti. Saznajte kako da prepoznate da imate probleme sa toksinima i kako da neke od njih rešite.

1. 1. Digestivni problemi

1. Digestivni problemi

Ukoliko se toksini talože u našem telu, digestivni sistem ne može funkcionisati pravilno. Digestivni trakt je manje efikasan, što rezultira time da ne dolazi do redovnog "oslobađanja otpada". Važno je napomenuti da problemi sa varenjem imaju sistematsko dejstvo, što dovodi do zamora i oštećenja imunog sistema.

2. 2. Problemi sa kožom

2. Problemi sa kožom

Akne, crvenilo i upala kože su spoljni pokazatelji povećane količine toksina u našem telu. Ovo se posebno odnosi na akne, dermatološko stanje koje često ukazuje na povećanu količinu toksina u telu. Drugi indikatori koji se mogu javiti na koži su: otečene oči, psorijaza i ekcemi.

3. 3. Loš zadah

3. Loš zadah

Pranje zuba i čišćenje zuba koncem su veoma važni ukoliko želite da imate svež dah, ali je sprečavanje nastajanja toksina takođe važno. Problemi sa varenjem mogu biti uzrok lošeg daha, kao i nepravilno funkcionisanje jetre, tačnije, nemogućnost jetre da se oslodi toksina iz tela.

4. 4. Neočekivano dobijanje na težini

4. Neočekivano dobijanje na težini

U slučaju velikog prisustva toksina, možete se naglo ugojiti. Ukoliko se zdravo hranite i redovno vežbate, a i dalje dobijate na težini, hormonalni disbalans može biti uzrok tome. Pravilno funkcionisanje hormona negativno utiče na nagomilavanje toksina, što znači da ukoliko nešto nije u redu sa hormonima, može se pojaviti problem i sa toksinima.Vaša reakcija?

Facebook komentari